Ochrana osobných údajov

Newsletter a používateľský účet

Cestovná agentúra HELLAS TRAVEL, s.r.o. ponúka návštevníkom svojich stránok možnosť prijímania newslettra alebo vytvorenia si vlastného používateľského účtu, na základe ktorého a podľa zvolených kritérií si môže nechať zasielať ponuky zájazdov vo forme krátkych e-mailových správ. Registrácia prijímateľa e-mailových správ je vždy dobrovoľná a jej vykonaním dáva prijímateľ súhlas spoločnosti HELLAS TRAVEL, s.r.o. (ako prevádzkovateľovi informačného systému) so spracúvaním jeho osobných údajov. Týmito sú: e-mailová adresa, meno a priezvisko (ako povinné údaje), pohlavie, ulica, mesto, PSČ, štát, a telefonický kontakt (ako nepovinné údaje). Poskytnutý súhlas so spracúvaním je platný až do jeho odvolania.

Súhlas so spracúvaním osobných údajov je možné kedykoľvek odvolať a to napríklad prostredníctvom odhlasovacieho linku, ktorý je súčasťou každej krátkej e-mailovej správy doručenej prijímateľovi alebo prostredníctvom webových stránok prevádzkovateľa v časti „odhlásenie noviniek“.

CA spracováva a uchováva v informačnom systéme Marketing evidovaný v UOOU pod číslom 1195 získané osobné údaje na vlastné obchodné účely v rozsahu:

meno a priezvisko objednávateľa, e-mailovej adresy a telefonického kontaktu.

K spracúvaniu osobných údajov HELLAS TRAVEL, s.r.o. využíva systém CeSYS od spoločnosti Darkmay s.r.o.

Práva dotknutej osoby

Dotknutá osoba má právo na základe písomnej žiadosti vyžadovať:

a) potvrdenie, či sú alebo nie sú osobné údaje o nej spracúvané,

b) vo všeobecne zrozumiteľnej forme informácie o spracúvaní osobných údajov v informačnom systéme v rozsahu podľa § 15 ods. 1 písm. a) až e) druhý až šiesty bod zákona o ochrane osobných údajov;

c) vo všeobecne zrozumiteľnej forme presné informácie o zdroji, z ktorého boli osobné údaje získané na spracúvanie,

d) vo všeobecne zrozumiteľnej forme zoznam jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,

e) opravu alebo likvidáciu svojich nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,

f) likvidáciu jej osobných údajov, ktorých účel spracúvania sa skončil; ak sú predmetom spracúvania úradné doklady obsahujúce osobné údaje, môže požiadať o ich vrátenie,

g) likvidáciu jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k porušeniu zákona,

h) blokovanie jej osobných údajov z dôvodu odvolania súhlasu pred uplynutím času jeho platnosti, ak prevádzkovateľ spracúva osobné údaje na základe súhlasu dotknutej osoby.

Ostatné práva dotknutej osoby upravuje §28 zákona o ochrane osobných údajov.

Dotknutá osoba môže žiadosť podať osobne v priestoroch spoločnosti HELLAS TRAVEL, s.r.o.   alebo písomne na adrese HELLAS TRAVEL, s.r.o. Janka Kráľa 739, 905 01.

Dozor nad ochranou osobných údajov vykonáva Úrad na ochranu osobných údajov.